April 2015
20

Ben je op zoek naar een woning? Dan kun je beter gaan kopen. Het wordt namelijk steeds lastig om een sociale huurwoning te krijgen. De wachtlijsten waren al lang, maar tegenwoordig krijgen steeds meer mensen een urgentieverklaring waardoor de ‘gewone’ woningzoekenden langer moet wachten.

Irene ter Heijden (31) zoekt al een langere tijd een eigen woning in Nijmegen. Ze staat al 13 jaar ingeschreven bij de woningcorporatie in de regio Arnhem-Nijmegen maar ziet nog elke keer woningen aan haar neus voorbij gaan.

"De wachttijden zijn lang en de huurprijzen in populaire wijken zijn erg hoog", vertelt ze. Regelmatig ziet zij mensen met een urgentieverklaring voorrang krijgen. "Als de woning wordt vrijgegeven, kan je zien dat de nieuwe huurder pas een jaar staat ingeschreven."

Dit brengt natuurlijk frustratie, want ondertussen woont Irene ter Heijden nog op kamers. "Het stoort me behoorlijk. Het zijn de leukste woningen die op die manier aan mijn neus voorbijgaan. Ik moet nu alles met anderen delen, terwijl ik voor hetzelfde geld ook een appartement voor mezelf zou kunnen huren."

Kortom verspil niet langer tijd en geld aan het vinden van een huurwoning en kijk snel hoeveel hypotheek jij kunt krijgen.

Terug 31648 keer bekeken