July 2014
09

Het einde van de Starterslening in gemeente Harderwijk is helaas bijna in zicht. Er kunnen nog enkele leningen vertrekt worden en dan is het budget voor de Startersleningen op. Wanneer de huidige leners beginnen met aflossen, komt er weer nieuw budget vrij.

"Dat betekent dat Harderwijkers over drie jaar weer gebruik kunnen maken van de regeling", aldus een woordvoerder van de gemeente.

De gemeente heeft in totaal één miljoen aan Startersleningen verstrekt en hiermee zijn maar liefst 66 starters geholpen.

Het potje is nu bijna leeg en er zijn helaas nog geen plannen om het weer bij te vullen. "Dit betekent dat pas weer nieuwe leningen kunnen worden verstrekt op het moment dat er door de huidige leners wordt afgelost", aldus de gemeentewoordvoerder.

"Normaliter begint dat na 3 jaar. Het kan ook eerder, bijvoorbeeld als de starter zijn woning weer doorverkoopt." De Starterslening dicht het gat tussen de maximaal te krijgen hypotheek en de koopsom. De Starterslening is bedoelt voor starters op de woningmarkt onder de 35 jaar en die de lening willen gebruiken voor het kopen van een bestaande woning.

Terug 37145 keer bekeken