February 2014
28

De Starterslening van de gemeente Westland is razend populair. Om beginnende huizenkopers in de gemeente Westland te blijven steunen, heeft de gemeente Westland besloten om de Starterslening met twee jaar te verlengen. Met de Starterslening kunnen starters een extra lening krijgen boven hun hypotheek.

In 2013 werden er maar liefst 119 renteloze Startersleningen verstrekt in de gemeente Westland. Dit was vijftien procent meer dan in 2012.

Volgens wethouder Mohamed el Mokaddem zijn er nu één op de zes woningen gefinancierd met een Starterslening: "De starterslening is niet alleen gunstig voor de starters zelf. De stimuleringsregeling bevordert ook de verkoop van nieuwbouwwoningen en doorstroming binnen de bestaande woningen."

De Westlandse politiek heeft dan ook besloten om de Starterslening met 2 jaar te verlengen en extra budget vrij te maken voor de renteloze leningen.

Ook zijn de voorwaarden om in aanmerking te komen voor een Starterslening verruimd: huizenkopers die op dit moment alleen nog werken in het Westland kunnen de Starterslening voortaan ook aanvragen.

Terug 32781 keer bekeken